Ven

   

Igår var vi på Ven. Tanken var att åka med tiofärjan, men det visade sig vara en alltför ambitiös plan. Det är inte alla här hemma som gillar att vakna på beställning. Men, men. Det fungerade bra att vara två timmar sena också.
  
Ven var sig likt. Hyrcyklarna var lika gula som alltid och backarna lika tokbranta. Vi pinade på runt hela tingesten, i alla fall mellan regnskurarna. Innan första regnskuren hälsade vi på hos den lokala biodlaren. Bikuporna luftades och det surrade överallt. Snart skulle det bli inflyttningsfest för den nya drottningen - direktimporterad från Halmstad. Än så länge satt hon fast tillsammans med sina närmsta tjänare i en liten plasthållare, men så snart den sänktes ner i kupan skulle bina där käka upp vaxet som täppte till hålet och hon skulle krypa ut. "Gillar de inte henne, tar de död på henne", förklarade biodlaren.
  
Sedan började det att regna och vi skyndade bort till Hvens getost där vi åt "Getbondens tallrik" med ena handen och klappade kelsjuka katter med den andra. Snart kom dock solen igen och vi tog oss upp till Tycho Brahe-museet. Efter en toalettpaus (på en offentlig toalett utan tvål!), en rundvandring i trädgården och några tappra försök att spela renässansbowling mullrade det så att hela ön darrade. Vi tog oss inomhus och väntade ut skuren. Den varade precis så lång tid det tog att läsa alla skyltar, titta på båda filmerna och för Andreas att förstå hur sextanten fungerade. Alldeles utmärkt uträknat alltså.
 
Därefter cyklade vi runt hela stället. Jag gillade nedförsbackarna mest. Var gång det kom en uppförsbacke fick jag hoppa av cykeln och gå. När jag äntligen kom över krönet blev jag fotograferad av den som cyklat hela vägen upp. 
 
Väl tillbaka i Bäckviken firade vi med att tvätta händerna med tvål och att äta god mat. Cyklarna återlämnades och jag gick uppför min sista backe. I väntan på färjan åt vi venglass med fötterna dinglande från piren. Jag vann med den godaste smaken och det bolmade otäck, svart rök från en punkt i Landskrona tvärs över sundet.


Kommentarer
Postat av: Björn

Hoppas ni hade det trevligt! (Det låter så) Och tack för besöket senare på eftermiddagen/kvällen!

2009-07-09 @ 21:06:58
Postat av: moren

Kul att läsa om besöket på sundets pärla. Jag blir lika förvånad varje gång att backarna verkligen var så höga.

2009-07-10 @ 10:56:19
Postat av: Maria

VILL bara ha semester när jag ser dina inlägg!!! Ni (du?) är så påhittiga och gör så mycket mysigt!! KRAM Bara två veckor kvar själv...

2009-07-10 @ 18:36:16
Postat av: Malin

Hej!

Såg på Marias blogg att du tagit din examen och vill bara framföra ett stort GRATTIS! Försök att njuta av ledigheten och lyckan att ha avslutat studierna, snart kommer du med all säkerhet att arbeta.

Lycka till!

kursaren Malin

2009-07-12 @ 11:38:41
Postat av: Camilla

Hej på dig Åsa!

Ser ut som du njuter av ledigheten. Själv har jag börjat sommarjobba men det flyter på bra. Tänkte försöka skriva klart arbetet idag så man har det ur världen, hur går det för dig? Och så undrar jag så klart hur var filmen, Bruno? Kram Milla

2009-07-12 @ 11:40:01
Postat av: /M;

fina bilder =)

2009-07-12 @ 12:41:10
URL: http://mobina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0